Jan Anciaux geen gemeenteraadslid meer

Op 12 januari 2011

De gemeenteraad van maandagavond was voor Jan Anciaux de laatste uit deze legislatuur. Hij zetelde als onafhankelijke binnen de SP.A-Groen!-fractie, maar dat kartel vroeg het mandaat van Anciaux terug toen bekend raakte dat die laatste voortaan een partijkaart heeft van N-VA. Anciaux ging in op die vraag.

'Voor mij is het geen probleem om mijn mandaat af te staan', zei Anciaux aan het begin van de gemeenteraad maandagavond. 'Omdat ook N-VA in de meerderheid zit, zou ik deze coalitie blijven steunen zijn, zoals ik de voorbije jaren als onafhankelijke altijd heb gedaan. Als mijn voormalige fractiegenoten van mijn ontslag een punt willen maken, stel ik met plezier mijn mandaat ter beschikking. Ik zit niet in de politiek voor de postjes; ik wil consequent politiek voeren.'

'Door mijn mandaat af te staan kan ik met een schone lei beginnen bij N-VA', vindt Anciaux. 'De Vilvoordenaar kan er alleen maar wel bij varen.'

Anciaux behaalde in 2006 als derde op de kartellijst SP.A-Groen!-Spirit 272 voorkeurstemmen. Als hoogst geplaatste niet-verkozene belandde hij als eerste opvolger toch in de gemeenteraad.

Johan Serkeyn
Anciaux wordt verangen door Johan Serkeyn (51). Hij behaalde 249 naamstemmen en is de vijfde opvolger van de lijst. Met de komst van Serkeyn versterkt SP.A zich in de gemeenteraad. Als voorzitter van de lokale afdeling onderhandelde hij in 2006 mee het lopende bestuursakkoord met CD&V en Open VLD.

Serkeyn is centrumverantwoordelijke van de Brusselse Gemeenschapscentra De Linde (Haren) en Everna (Evere). Daarnaast is hij voorzitter van de Vilvoordse afdeling van het A.Vermeylenfonds, is hij mede-organisator van het Vilvoords Bleusfestival Pjeirrebleus en van het Brussels Bleus- en Jazzfestival Brossela. Serkeyn maakt ook deel uit van de Vilvoordse bibliotheek- en cultuurraad. Hij zal op de volgende gemeenteraad - op maandag 14 februari - zijn intrede maken in de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is