Jong N-VA Vilvoorde deelt papieren raampjes uit in het station

Op 3 april 2021

Naar aanleiding van de start van de paasvakantie en de absurde ‘raammaatregel’ van de NMBS, deelde Jong N-VA zaterdag 3 april papieren raampjes uit in het station van Vilvoorde “Omdat het parlement al meer dan een jaar buitenspel staat komen de meest absurde coronaregels tot stand. Zo mag je vanaf nu op de trein enkel nog naast het raam zitten. Absoluut zinloos beleid van deze Vivaldi regering, want knuffelcontacten en bubbels mogen nu dus niet meer naast elkaar zitten. Het zou nuttiger zijn om met een reservatiesysteem te werken zoals ook onze ondernemingen zich moesten organiseren of telkens een bank tussen te laten. Dat is niet alleen onze mening, maar ook die van de NMBS zelf.” vertelt Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers. Doordat Jong N-VA papieren raampjes uitdeelde kon iedereen toch langs een raam plaatsnemen en deze absurde regel respecteren.

Vanaf zaterdag 3 april is de maatregel ingegaan waardoor je als volwassene en kinderen ouder dan 12 jaar enkel aan het raam mag zitten wanneer je de trein naar een toeristische bestemming neemt. Het is een maatregel die Ecolo-minister van Mobiliteit Gilkinet invoerde om het treinverkeer naar de kust zogezegd in goede banen te leiden. Wat het nut is van gezinsbubbels of knuffelcontacten niet naast elkaar te laten zitten op de trein weet echter niemand. Ook CEO van de NMBS, Sophie Dutordoir, was hier niet mee opgezet en vroeg deze maatregel in te trekken. Dat gebeurde echter niet. Opvallend is ook dat deze maatregel alleen geldt op treinen naar een toeristische bestemming, op de terugweg mag het dan weer wel.

En de gevolgen waren afgelopen week al voelbaar. De reizigers stonden opeengehoopt in wachtrijen aan te schuiven in de stations en uiteindelijk riep de NMBS op om gewoon niet naar de kust te reizen. “De burgers worden dus opnieuw gestraft omdat de federale regering zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Wij vinden dat ze een veilige vakantie wel verdiend hebben na al hun inspanningen van de afgelopen maanden”, vertelt Bergers.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is