N-VA Vilvoorde vraagt duidelijkheid rond mobiliteitsbeleid en de komende werven

Op 26 januari 2019

Het nieuwe Vilvoordse stadsbestuur kibbelt openbaar over het definitieve tracé van de trambussen door het centrum van onze stad. Volgens burgemeester Hans Bonte (S.PA) was alles afgelopen jaar definitief beslist1, maar eerste schepen Jo De Ro (O VLD) spreekt dat nu weer tegen2. De Vilvoordenaren verdienen duidelijkheid!

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) maakte op Vlaams niveau ruim 40 miljoen euro vrij om verschillende straten en pleinen in Vilvoorde onder handen te nemen. Deze middelen laten onder meer toe de historische vergissing van de twee rondpunten op het Heldenplein eindelijk weg te werken en de mobiliteit in onze Zennestad recht te trekken. Dit in het voordeel van (de veiligheid van) zowel de voetganger, fietser, openbaarvervoergebruiker als de wagengebruiker.

Deze investering is dan ook een unieke kans om onze Zennestad verder op te waarderen zonder de Vilvoordse stadskas te moeten leegroven. In plaats van via de media openbaar te kibbelen over het voorkeurstracé van de trambus zou het nieuwe stadsbestuur beter werk maken om samen met de betrokken inwoners tot de beste aanpak van de verschillende werven te komen. Zo moet bekeken worden of er ‘minderhinder-maatregelen’ genomen kunnen worden tijdens de werken en of er bijkomende parkeerplaatsen kunnen worden voorzien in de buurt.

De vele Vilvoordenaren die dagelijks tijd verliezen door de slechte mobiliteit in onze stad hebben heus geen nood aan een kibbelende coalitie waar de twee grootste partijen vooral bezig zijn met zelfprofilering. De Vilvoordenaren wensen samen met N-VA Vilvoorde een duidelijk en transparant (mobiliteits)beleid, waarbij constante communicatie naar en met de Vilvoordenaar centraal staat.

 

N-VA Vilvoorde

 

1 https://www.ringtv.be/nieuws/ringtrambus-trekt-door-stationlei

2 https://www.hln.be/regio/vilvoorde/ringtrambustrace-toch-nog-ter-discussie~a0389a25/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is