N-VA Vilvoorde wil strooiplan na gevaarlijke situaties in de wijken

Op 24 januari 2024

Na de recente sneeuwval vraagt N-VA Vilvoorde niet alleen om een gerichte aanpak, maar dringt ook aan op concrete maatregelen om de strooidiensten in staat te stellen sneller en effectiever op te treden tegen spekgladde wegen. De bezorgdheid van de bewoners heeft de aandacht van N-VA getrokken. Een evaluatie van de huidige aanpak en de opmaak van een strooiplan dringen zich op nadat de buitenwijken letterlijk in de kou werden gelaten.

 

Yoachim Pieders, voorzitter van N-VA Vilvoorde benadrukt het belang van zo'n plan om situaties zoals deze te voorkomen in de toekomst: "Het is belangrijk dat het stadsbestuur een gerichte aanpak hanteert om de verkeersveiligheid bij sneeuwval te garanderen. Herzie en optimaliseer strooiroutes om de belangrijkste wegen, ook die in de buitenwijken, prioriteit te geven. Zorg voor een evenwichtige dekking van alle delen van de stad."

 

Volgens Pieders werd er niet genoeg gedaan om de veiligheid in de buitenwijken te garanderen. Dat leidde tot gevaarlijke situaties voor zowel wandelaars, fietsers als automobilisten, zeker oude mensen die minder goed te been zijn, waren hiervan de dupe. “Als de stad het met de eigen werknemers niet rond krijgt moet de vrijwilligerscentrale worden ingezet om extra mankracht te voorzien. Daarnaast moet worden geëvalueerd of het nodige materiaal aanwezig is in de stad en hoe dit beter kan worden ingezet”, aldus Pieders. “Ten slotte is het van belang om snel en open te communiceren naar de inwoners, zodat zij op de hoogte zijn van de reeds genomen maatregelen en waar ze nog kunnen rekenen op strooidiensten van de stad. Dit kan bijvoorbeeld via sociale media.” 

 

De weersomstandigheden zien er de komende dagen beter uit, maar N-VA Vilvoorde roept het stadsbestuur op om een grondige evaluatie te maken en een duidelijk strooiplan op te stellen dat ervoor zorgt dat de verkeersveiligheid van de inwoners van Vilvoorde in de toekomst op de eerste plaats komt. Gemeenteraadslid John Roobaert zal de komende gemeenteraad het stadsbestuur hierover interpelleren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is