Reactie N-VA op begroting stadsbestuur die aan de pers en niet aan de gemeenteraad werd voorgesteld

Op 27 november 2019

Maandagmiddag 25/11 stelde het stadsbestuur zijn begrotingsplannen voor aan de pers. “Vreemd dat de gemeenteraad die dezelfde maandagavond nog samenkwam deze cijfers niet kreeg. Nu kunnen de plannen van het stadsbestuur niet afgetoetst worden aan de begrotingscijfers en weten we niet of deze ‘eigen-portefeuille-eerst-coalitie’ de belastingen optrekt om hun plannen te financieren,” zegt N-VA Vilvoorde voorzitter Dries Verhaeghe.

Ook over Veiligheid en het Vlaams karakter van onze Zennestad is niets te lezen in de communicatie van het stadsbestuur. “De criminaliteitscijfers in Vilvoorde liggen nochtans 30% hoger dan in de rest van Vlaanderen. De Vilvoordenaar pikt het niet dat dit stadsbestuur zijn kop in het zand steekt en weigert extra middelen vrij te maken voor ons politiekorps.” , aldus Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers.

“Het is goed dat er geïnvesteerd wordt in onze Zennestad, maar we missen een concrete uitwerking. Zowel over hoe het stadsbestuur deze investeringen gaat financieren als over hoe deze verdeeld worden over de wijken van onze stad. Dit was nochtans een klemtoon in het bestuursakkoord en in de campagne van verschillende meerderheidspartijen,” benadrukt Jan Anciaux fractieleider van N-VA in de gemeenteraad.

De Vlaamse regering zorgde voor extra middelen via de overname van een deel van de respobijdragen en de open ruimte subsidies. Jong N-VA herhaalt de vraag om deze 7,1 miljoen aan extra middelen te gebruiken om het politiekorps te versterken, ouderenzorg in Vilvoorde te verbeteren en nieuwe fietspaden aan te leggen.

We verwachten dat het stadsbestuur deze ongewone situatie zo snel mogelijk rechtzet en het meerjarenplan aan de gemeenteraad overmaakt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is