vzw Broeilab in de strijd tegen leegstand

Op 17 mei 2018

Om de leegstand in de Leuvensestraat terug te schroeven, slaan schepen van lokale economie Viviane Schaessens en het Vilvoords vzw Broeilab de handen in elkaar. Het vzw wil de leegstaande panden ten diensten stellen van jonge ondernemers door middel van pop-ups. De ondernemers worden gekozen aan de hand van een wedstrijd waarvoor je je kan inschrijven op de website van Broeilab. De geselecteerde kandidaten kunnen dan eind deze zomer hun intrek nemen en hun zaak opstarten.

De starters worden bij hun project begeleid, met het oog op uiteindelijke lange termijn bezetting van de panden. Ook N-VA is een grote voorstander van dit project.

“Dit project toont aan dat er in Vilvoorde gedreven mensen zijn die vooruit willen met de stad, door mee te helpen de leegstand aan te pakken en tegelijk jonge starters te begeleiden. Dat kunnen we alleen maar toejuichen,” zegt schepen Viviane Schaessens. “ Naast dit pop-up verhaal wil de stad uiteraard ook inzetten op definitieve invullingen van handelspanden en we zullen ook optreden tegen verloedering. De vzw Broeilab heeft momenteel al een vijftal eigenaars kunnen overtuigen om hun pand beschikbaar te stellen voor het project.”

Geïnteresseerden kunnen tot 15 juni hun project voorstellen op de website https://www.broeilab.be/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is