2,5 miljoen euro Vlaamse subsidie voor jeugdlogies

Op 3 november 2010

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert 2,5 miljoen euro in 40 jeugdverblijven in Vlaanderen. In het kader van ‘Toerisme voor Allen’ wordt deze infrastructuursubsidie aangewend voor nieuwbouw, verbouwingswerken, renovatie, toegankelijkheidswerken en brandveiligheid.  Daarnaast worden ook duurzaamheidswerken zoals isolatie, waterhuishouden en energiebesparing gesubsidieerd.

Jeugdtoerisme is heel belangrijk voor het Vlaams toerisme,” aldus minister Bourgeois. “Naast de maatschappelijke voordelen, zoals het contact met de natuur en de ontwikkeling van sociale vaardigheden, biedt het jeugdtoerisme immers ook heel wat economische voordelen”, legt minister Bourgeois uit. “De jeugdverblijfcentra in Vlaanderen tellen jaarlijks 3 miljoen overnachtingen, die een omzet van ongeveer 60 miljoen euro opleveren.”

Er is in Vlaanderen een tekort aan moderne jeugdverblijfinfrastructuur. Met deze Vlaamse investeringen in de nieuwbouw en renovatie van jeugdlogies wil de minister die achterstand wegwerken. De tijd van de grote slaapzalen, gezamenlijke douches en dergelijke is voorbij. Jongeren en hun ouders vragen dat jeugdverblijven kwaliteitsvol, veilig en comfortabel zijn.

De subsidiebedragen variëren naargelang de projecten en uitgevoerde werken. Enkele voorbeelden:

  • 200.000 € voor het nieuwbouwproject Bosheihoef in Lummen
  • 229.633 € voor een nieuw chirolokaal in Olen
  • 152.000 € voor het Munchenhof in Langemark-Poelkapelle
  • 100.000 € voor nieuwe lokalen van de scouts en gidsen van Peutie
  • 50.620 € voor het moderniseren van ‘De Raap’ in Lokeren
  • 29.740 € voor het moderniseren van het Begeinhof in Tongeren
  • 95.272 € voor toegankelijkheidswerken in jeugdverblijf Alk in Bredene

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is