Drie parcours - Lussen voor mountainbike in Zemst en Houtem

Op 20 februari 2013

De gemeente Zemst diende een aanvraag in voor het aanleggen van een vast mountainbikeparcours in de gemeente. "Meerbepaald gaat het over een drietal lussen die al dan niet met elkaar kunnen gecombineerd worden", licht sportschepen Piet Van Grunderbeek (N-VA) toe. Concreet zal er een lus van 18,5 km komen die in en rond het Bloso-domein van Hofstade zal lopen. Deze lus kan op haar beurt uitgebreid worden met een lus van 8,5 km, die bovendien aansluit op het mountainbike van Kampenhout. Aan de andere zijde van de E19 komt er een grotere lus van 24,5 km die met de andere lussen verbonden wordt via de Schumanlaan.

"Momenteel zijn er twee startplaatsen voorzien", weet Van Grunderbeek. "Eén aan het zwembad van het Blose in Hofstade, waar er eveneens mogelijkheid is om te douchen nadien, en een tweede aan de sporthal De Waterleest in Eppegem."

Het parcours van de grote lus loopt ook langs de Vilvoordse deelgemeente Houtem. "Er komt een derde startplaats in Houtem", zegt de Vilvoordse schepen van sport Kevin Vincke (N-VA). "Het college van Vilvoorde heeft al akkoord gegeven. We gaan nu nog na of alles in orde is qua adviezen van Natuur en Bos. We willen natuurlijk de 'vervuiling' van het parcours tot een minimum beperken, door de paaltjes te gebruiken die er al staan, om de bordjes van de route  aan op te hangen."

Tegen half oktober 2013 zou het parcours kunnen moeten worden ingereden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is