Jan Anciaux houdt niet vast aan zijn postje

Op 10 januari 2011

Gemeenteraadslid Jan Anciaux heeft er geen probleem mee om ontslag te nemen uit de Vilvoordse gemeenteraad: “Ik zit niet in de politiek voor de postjes. Als mijn voormalige fractiegenoten van mijn ontslag een punt willen maken, stel ik met plezier mijn mandaat ter beschikking. Dit geeft me de mogelijkheid om binnen de N-VA met een schone lei te beginnen.

De N-VA staat voor een consequente manier om aan politiek te doen. “Het laatste wat ik wil is mij vastklampen aan een mandaat waar ik volgens sommigen althans geen recht op heb. Deze gemeenteraad wordt dus mijn laatste.”, aldus nog Anciaux.

Jan Anciaux trad vorige week toe tot de N-VA. Daarvoor zetelde hij als onafhankelijk raadslid binnen de ‘sp.a+onafhankelijken-fractie’. Deze fractie ‘eiste’ dit weekend in de media het mandaat van Jan Anciaux terug. Nu hun vijfde opvolger gemeenteraadslid wordt, kan men alvast gerust zijn dat de stem van de Vilvoordenaren gerespecteerd blijft.

N-VA Vilvoorde laat de opwerping of het N-VA-lidmaatschap van Jan Anciaux al dan niet een hypotheek legt op de uitvoering van het Vilvoordse bestuursprogramma volledig voor de rekening van hen die ze maken. Als het nieuwe gemeenteraadslid even loyaal is aan dit bestuursakkoord als Jan Anciaux, voorspelt de N-VA alvast weinig problemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is