Uplace: Geef de rede een stem

Op 27 februari 2015

Twee maanden, zo lang kan iedereen zijn of haar opmerkingen geven bij de voorlopige beslissing over een projectgebied dat 13 keer groter is dan Uplace.
Het gaat over een ongebruikt, vroeger industrieel en grotendeels vervuild gebied dat nu al bijna 20 jaar ongebruikt staat.
Het is een broodnodig puzzelstuk om van de streek ten Noorden van Brussel, in en rond feitelijke centrumstad Vilvoorde terug een bloeiende regio te maken. 6 maanden (verder) studeren, overleggen en bekijken hoe we van dit gebied een zo positief mogelijk verhaal kunnen maken.
Dat is het belangrijkste aan deze beslissing van de Vlaamse Regering.

Dat er sociale, economische en mobiliteitsgevolgen verbonden zijn aan elke beslissing, is een evidentie. Maar welke de precieze gevolgen zullen zijn, is niet altijd even duidelijk.
Elke studie heeft haar eigen conclusies.

En dus moeten politici keuzes maken. Trachten de mogelijke negatieve gevolgen maximaal in te perken. Dat geldt evenzeer voor een scenario zonder Uplace.
Want wat komt er dan...?

Het Vilvoordse stadsbestuur levert nu al een bijzondere inspanning door meer dan 11 miljoen euro te investeren in het stadscentrum, geflankeerd door nog enkele subsidieprojecten. Ook ons mobiliteitsplan is in volle ontwikkeling.
In haar huidige financiële situatie, de verantwoordelijkheid als centrumstad, gelegen boven Brussel en de ‘overlopende’ problemen, een exploderende bevolkingsgroei op kleine oppervlakte, zit Vilvoorde aan het einde van haar mogelijkheden.
Dit verloochenen is de waarheid geweld aandoen. Als loyale meerderheidspartij binnen de stad zullen wij elke andere visie blijven bevechten.

N-VA Vilvoorde is niet voor of tegen Uplace. Wij willen een sterker Vilvoorde, met of zonder Uplace. Dat is onze taak als lokale partij.
Daarom zal N-VA Vilvoorde de lokale economie blijven steunen, de nu al verschrikkelijke mobiliteitsknoop in en rond de stad verder trachten te ontwarren en de stad vooruitduwen in de - moeilijke - omslag van oude industriestad naar aangename woon-, werk- en leefstad.

Uitspraken over partijdigheid en zelfs corruptie, pikken wij echter niet.
Wie dat naar voor brengt, mag ook van ons tegenstand verwachten.
Dat dit verhaal überhaupt nog loopt is het gevolg van een regeling die getroffen werd door een regering van de traditionele partijen. Dan nu lopen klagen dat de procedures nu wel juist moeten worden gevolgd, is op zijn minst vreemd.
Hoewel ook wij menen dat het allemaal te lang duurt, moet je net de eerlijkheid van zulke regelgeving koesteren als basis van een rechtsstaat.

Wij willen vooruit met onze stad. Wij willen rechtszekerheid, voor heel het reconversiegebied, inclusief het ziekenhuis (waar de stad via het OCMW ook mee in investeert), woonuitbreidingen, het mobiliteitsvraagstuk, een school en vooral Vilvoorde zelf.

Toegeven aan mediageilheid en politiek voeren voor de camera helpt niemand vooruit.
Maar goed, ongeveer alle politici hebben weer hun persmoment gehad.
Kunnen we dan nu aan het echte werk?
Beleid maken en bekommerd zijn om de inwoners en hun toekomst.

N-VA Vilvoorde is er al mee bezig. Elke dag opnieuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is