Assita Kanko kiest voor Vilvoorde

Op 28 september 2020

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) kondigt aan dat ze naar Vilvoorde verhuist. “Het is een verhuis vanwege de liefde. Mijn dochter en ik zijn verliefd geworden op de Zennestad.”

“Ik kijk uit naar mijn verhuis naar Vilvoorde.”, zegt Kanko enthousiast. “De stad kent een levendige en diverse gemeenschap. Een plaats die mij en mijn gezin meer ruimte, natuur en nieuwe ervaringen biedt.”

“De afgelopen maanden hebben mijn dochter en ik Vilvoorde helemaal verkend. Wat een potentieel heeft deze stad, wat een kansen! Ik wil ze zien groeien met deze stad. Want Vilvoorde heeft ongelooflijk veel mogelijkheden. Alleen komt het er niet altijd uit. In en voor Vilvoorde zou ik graag de volgende jaren willen werken. In het Europees parlement. En wie weet straks ook vanuit het gemeentebestuur".

"Ik weet wat het is om nieuwkomer te zijn. En ik weet ook hoe je kansen moet grijpen die Vlaanderen je biedt om in sneltempo te integreren én je dromen waar te maken. Ik deed dat in Brussel. Dat zal ik ook doen in Vilvoorde, mijn nieuwe thuis”.

“Het lijdt geen twijfel dat Vilvoorde grote uitdagingen kent. Maar met de juiste visie kan Vilvoorde meer kansen grijpen, beter burgerschap stimuleren, een aantrekkelijke plaats voor toekomstige investeringen zijn. Vilvoorde vertegenwoordigen in Europa, dat zou ik graag doen. Ik kijk ernaar uit om samen met onze afdeling te werken en verder kennis te maken."

Dat laatste juicht voorzitter van N-VA Vilvoorde, Dries Verhaeghe, alleen maar toe. “Onze afdeling heeft Assita afgelopen maanden leren kennen als een sociale, warme dame met een uniek verhaal en uitgesproken overtuiging. Vorig jaar kwam Assita spreken op ons Lentefeest in de Kruitfabriek en sindsdien heeft ze Vilvoorde blijkbaar niet meer losgelaten. We kijken er naar uit haar als echte Pjeirefretter in te wijden.”

Vlaams Viceminister-president Ben Weyts is verheugd met de versterking van de Vlaams-Brabantse N-VA-ploeg: “Ik wil de N-VA-ploeg constant vernieuwen en versterken. Met Assita krijgen we kleur, pit en overweldigend enthousiasme. In voetbaltermen: een toptransfer!”

Voor N-VA-kopstuk Theo Francken komt het ook goed uit: ‘Als peter van de Vilvoordse N-VA-afdeling ben ik uiteraard verheugd met de komst van Assita. Vilvoorde is een erg belangrijke stad in Vlaams-Brabant. Met de federale verkiezingen werden we er de grootste partij. Met een versterking als Assita Kanko moeten we dat zeker blijven.’

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is