Campagne kick-off met Ben Weyts

Op 6 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Vlaams minister Ben Weyts maakte woensdagavond in CC ‘Het Bolwerk’ de eerste 10 kandidaten op de Vilvoordse N-VA-lijst bekend.

Op plaats 3, 7 en 10 staan jongeren. Ook werden de speerpunten van het programma toegelicht. Dit programma is opgebouwd rond drie centrale thema’s:

Veiligheid, Verantwoordelijkheid en het Vlaams karakter van de Zennestad. ‘Deze kandidaten vormen een ijzersterke mix van ervaring en jeugdig enthousiasme.

Een stem voor onze lijst is voor de Pjeirefretters de beste garantie op een centrumrechts, Vlaams beleid’, aldus minister Weyts.

‘De komende weken en maanden kunnen de Vilvoordenaars heel wat frisse ideeën en concrete voorstellen verwachten.’

 

N-VA Vilvoorde heeft oog voor de jeugd

De eerste drie namen van Jan Anciaux, Viviane Schaessens en Dries Verhaeghe waren al bekend. Huidige gemeenteraadsleden Eddy Wuyts en Linda Van Lierde vervolledigen de top 5.

Achter plaats 6, Sandra Cornette, komt het jonge talent Jeroen Bergers. Jeroen werd eerder dit jaar achttien en zetelt ook in de Vlaamse jeugdraad. De top 10 wordt volgemaakt door Myrtila De Veirman, Joris Willems en Angela Petrusic. Ervaren rot John Roobaert en huidig schepen Kevin Vincke duwen de lijst.

Met Dries Verhaeghe, Jeroen Bergers en Angela Petrusic op plaats 3, 7 en 10 eisen de jongeren een hoofdrol op. ‘Enkele maanden geleden startten we een lokale jongerenafdeling in Vilvoorde. We hebben een straffe lijst samengesteld met veel aandacht voor de jeugd. Daar kan ik als voorzitter van Jong N-VA alleen maar heel tevreden mee zijn’, stelt Jeroen Bergers.

‘We willen van Vilvoorde  een stad maken waar de Pjeirefretters terug fier op kunnen zijn. Jonge Vlamingen moeten zich vanuit een positieve keuze in Vilvoorde vestigen. We mogen als belangrijke stad in de Vlaamse rand niet alleen teleurgestelde Brusselaars aantrekken’, vult Dries Verhaeghe aan.

 

Veilig thuis in een welvarend Vilvoorde

Met die slagzin trekt de Vilvoordse N-VA-ploeg naar de lokale verkiezingen van oktober. ‘De kracht van verandering ook in onze Zennestad op kruissnelheid brengen.

Daar draait het bij de verkiezingen van 14 oktober om. Afgelopen bestuursperiode werd onder impuls van N-VA Vilvoorde de focus van het stadsbestuur op enkele cruciale thema’s aangescherpt. Problemen werden eindelijk benoemd en keuzes werden gemaakt. De komende 6 jaar moeten we nu volop vaart maken. We mogen absoluut geen stappen terugzetten’, zegt lijsttrekker Jan Anciaux.

‘We maken verder werk van een veilig Vilvoorde met voldoende blauw op straat en maken komaf met het gevoel van straffeloosheid. We bouwen aan een stad waar het goed leven en werken is en waar Vlaams gesproken wordt. We ondersteunen maximale participatie van elke Vilvoordenaar, maar durven daarbij ook op éénieders verantwoordelijkheid wijzen. We geven zij die het moeilijk hebben geen vis, we leren hen vissen’, is Viviane Schaessens duidelijk.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is