Foodtruckmarkt schot in de roos.

Op 7 april 2017

Donderdagavond 6 april vond aan het Mattenkot de eerste foodtruckmarkt plaats. Was er vooraf nog enige twijfel over het succes, dan hebben de Vilvoordenaars duidelijk getoond dat er interesse is voor dit initiatief. Schepen van lokale economie Viviane Schaessens (N-VA) is dan ook tevreden.

Hoe is het allemaal begonnen ?
Schepen Schaessens : “Tot enkele jaren geleden waren er in Vilvoorde verschillende handelaarsverenigingen. Spijtig genoeg was er weinig of geen onderlinge samenwerking. In 2015 heb ik dan ook volop mijn schouders gezet onder een initiatief om alle lokale handelaars samen te brengen in een nieuwe  raad lokale economie. Na een wat aarzelende start, kwamen steeds meer handelaars en horeca-uitbaters hierbij aansluiten.”

En van waar het idee van een foodtruckmarkt ?
Schepen Schaessens : “Het idee komt van deze nieuwe raad lokale economie. Vorig jaar reeds werd het idee op tafel gegooid en de maanden nadien verder uitgewerkt. Afspraak was dat er 5 vaste standplaatsen zouden komen voor het ganse seizoen en 5 plaatsen die telkens door andere foodtrucks kunnen worden ingenomen. Hierbij wordt erop toegezien dat er voorrang wordt gegeven aan lokale foodtruckers, met anderzijds een voldoende gevarieerd aanbod. Afspraak is ook dat het aanbod kwalitatief van hoog niveau moest zijn.”

Tevreden met de eerste editie ?
Schepen Schaessens : “Uiterst tevreden. De opkomst was beter dan we ooit verwacht hadden. De meeste van de foodtrucks waren aan het eind van de avond volledig uitverkocht. Ik hoor van die kant dan ook alleen maar positieve geluiden. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de lokale handelaars en de Stad Vilvoorde.”

En hoe moet het nu verder ?
Schepen Schaessens : “De eerstvolgende foodtruckmarkt is voorzien op 8 mei ter gelegenheid van de jaarmarkt. Dan verhuizen we voor één keer naar de Guldenschaapstraat. Nadien is er tot oktober op elke eerste donderdag van de maand een nieuwe foodtruckmarkt aan het Mattenkot. Ik kan de Vilvoordenaars dan ook alleen maar aanraden om naar daar af te zakken en te komen genieten van de gezellige sfeer.”

Komt er een vervolg op dit initiatief ?
Schepen Schaessens : “We proberen met de raad lokale economie nog andere initiatieven op te starten. We willen van Vilvoorde opnieuw een centrum maken dat bruist en waar het leuk is om rond te wandelen en te winkelen. Na de herinrichting van de Leuvensestraat, zitten we daarom vol ongeduld te wachten op de afwerking van de Grote Markt omdat dit ook weer nieuwe mogelijkheden biedt voor leuke initiatieven in het handelscentrum.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is