Lijsttrekkers N-VA Vilvoorde

Op 9 maart 2018
foto van André Thys

N-VA trekt in Vilvoorde naar de kiezer met een ijzersterke lijst die zowel ervaring als jeugdig enthousiasme biedt. Huidig OCMW-voorzitter Jan Anciaux is kandidaat-burgemeester. 

Schepen Viviane Schaessens en nieuwkomer Dries Verhaeghe maken de top 3 compleet. Gemeenteraadslid en goed gekende Vilvoordenaar John Roobaert duwt de lijst. 
“Onze sterke ploeg is de beste garantie op een welvarend Vilvoorde, waar de Vilvoordenaars veilig thuis zijn”, zegt voorzitter Luc Verhoeven.  

De topkandidaten van N-VA Vilvoorde werden bekendgemaakt op de Lentereceptie in de Kruitfabriek. 

Lijsttrekker Jan Anciaux heeft als OCMW-voorzitter werk gemaakt van een efficiënte én rechtvaardige sociale dienstverlening. Als ervaren bestuurder is hij klaar om de Pjeirefretters te dienen als burgemeester. 
“Het stadsbestuur moet de Vilvoordenaars die hun best doen verder vooruit helpen. Voor profiteurs is er geen plaats. Het beleid moet sociaal én rechtvaardig zijn. Veiligheid is een absolute prioriteit”. 

Nummer 2 Viviane Schaessens is al 3 jaar schepen voor leefmilieu, lokale economie en toerisme. 
“De flinke opknapbeurt van onze handelskern begint vruchten af te werpen, maar het werk is nog niet af. Ik wil verder werk maken van een bruisende stad, waar bewoners en bezoekers zich goed en veilig voelen en waar je altijd in het Nederlands geholpen wordt. 
Daarbij hoort natuurlijk ook het verdere uitrollen van ons ambitieus klimaatactieplan.”

Nummer 3 Dries Verhaeghe is bestuurslid van N-VA en raadgever van Vlaams minister Ben Weyts. 
“Vilvoorde mag nooit de 20ste gemeente van Brussel worden. Als jonge vader geloof ik dat Vilvoorde genoeg troeven heeft om een volwaardig deel te blijven van de mooie Vlaamse Rand. 
Ik wil nog meer Vlaamse tweeverdieners lokken naar ons opgewaardeerd centrum en onze aangename buitenwijken. We moeten onze troeven verder versterken én uitspelen. 
Als er mensen zijn die Vilvoorde in een slecht daglicht stellen, dan moeten we hard tegen hen optreden”. 

Lijstduwer John Roobaert zet zijn sterke schouders onder het project van N-VA Vilvoorde. 
“Ik luister zo goed mogelijk naar de vele Vilvoordenaars die mij aanspreken. Ik wil grote én kleine problemen tijdig oppikken en aankaarten, zodat er snel oplossingen kunnen komen.
Ik geef ook goede raad aan de jongeren van onze partij. Het zijn er steeds meer en dat doet me veel plezier!”. 

Voorzitter Luc Verhoeven gelooft dat N-VA kan groeien bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. 
“We hebben een heel dynamische ploeg verzameld. We trekken ook veel jongeren aan, wat zorgt voor een injectie van extra enthousiasme. 
De komende maanden gaan we met een resem activiteiten en nieuwe initiatieven zoveel mogelijk mensen betrekken bij ons project. 
Volgende maand is er een ledenavond waar we de laatste hand leggen aan ons verkiezingsprogramma. Daarna volgt een uitgebreide ronde langs de vele verenigingen van Vilvoorde. 
We willen als partij verder groeien en de kracht van verandering ook in Vilvoorde op kruissnelheid brengen!’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is