N-VA Vilvoorde blij met vooruitgang Vilvoordse mobiliteitsdossiers

Op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

N-VA Vilvoorde is tevreden dat de mobiliteitsdossiers in haar stad vorm krijgen. Nauwe samenwerking van de afdeling met bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) leidde deze voormiddag tot de start van de werken aan de bushaltes van De Lijn rond het treinstation. In de namiddag werd op het kabinet van de minister constructief overlegd rond de plannen van de ringverbinding. Eerste Schepen Kevin Vincke is enthousiast: “Te lang is getreuzeld rond de mobiliteit in Vilvoorde. Gelukkig neemt N-VA nu zowel op lokaal als Vlaams niveau wel initiatief. Je hebt er die dromen, je hebt er die drammen, je hebt er die doen.”

N-VA Vilvoorde kaartte de dramatische situatie van het busverkeer aan het treinstation van Vilvoorde al eerder aan en bedankt minister Ben Weyts bij de start van de werken dat hij, ondanks de stilstand rond het dossier van het treinstation op federaal niveau, initiatief nam om de scheve situatie van de bushaltes op Vlaams niveau alvast recht te trekken. Het Joker Casino in de Vilvoordse Parkstraat maakt spoedig plaats voor 6 toegankelijke perrons van De Lijn. Nog voor het einde van het jaar moeten de werken voltooid zijn. Afdelingsvoorzitter Luc Verhoeven : “N-VA Vilvoorde is blij dat de vele pendelaars eindelijk vlot en veilig zullen kunnen overstappen in Vilvoorde. Ook de doorstroming van het verkeer op het rondpunt voor het station, waar de bussen vandaag nog vaak bumper aan bumper staan, zal door deze werken sterk verbeteren.”

Na de start van de werken in Vilvoorde, trok N-VA Vilvoorde naar het Martelarenplein in Brussel. Daar werd, samen met enkele actiegroepen, op het kabinet verder constructief overlegd rond de plannen van de minister met de ringverbinding. Deze ringverbinding moet door middel van Hoogwaardig Openbaar Vervoer het centrum van Vilvoorde niet alleen met Koningslo verbinden, maar ook met de volledige Noordelijke Vlaamse rand, inclusief de Luchthaven van Zaventem. OCMW-voorzitter Jan Anciaux leidde de delegatie en licht toe: “Het kabinet van de minister heeft ons bevestigd dat de ringverbinding door Vilvoorde een absolute prioriteit blijft en dat door het inschakelen van een trambus als modus de investering versneld gerealiseerd kan worden. Bovendien konden we uitgebreid onze aandachtspunten meedelen en werd ons beloofd verder te onderzoeken of ook de nieuwe stadswijk in aanbouw, 4 Fonteinen, voldoende kan worden ontsloten. Hiermee komt de minister tegemoet aan een belangrijke vraag van de Vilvoordse actiegroepen.”

N-VA Vilvoorde is dan ook tevreden dat zij, in het belang van de Vilvoordenaar, als afdeling kan wegen op de Vlaamse plannen. “Vlaanderen is Vilvoorde niet vergeten en daar blijven we als afdeling ook in de toekomst over waken. De initiatieven vandaag onderstrepen onze ambities en stemmen onze afdeling dan ook gelukkig”, besluit Kevin Vincke.

 

Luc Verhoeven
Voorzitter N-VA Vilvoorde
+32 495 588193

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is