Opstap naar erkenning stad Vilvoorde als volwaardige centrumstad.

Op 27 september 2016

De Vlaamse begrotingsopmaak 2017 bracht ook goed nieuws voor onze stad onder de vorm van extra middelen. Geduldig, maar vastberaden lobbywerk van N-VA Vilvoorde droeg daar zeker zijn steentje toe bij. Onze afdeling is dan ook uitermate tevreden met deze eerste stap naar erkenning van de grote Vilvoordse uitdagingen.

Het Vlaamse steden- en gemeentenfonds maakt de komende jaren in totaal 3 miljoen euro bijkomende middelen vrij voor Halle, Dilbeek en Vilvoorde. N-VA Vilvoorde maakt zich sterk dat, gelet op de grote noden, minstens de helft van dat bedrag naar onze stad zal vloeien.

"Na hard lobbywerk van zowel N-VA- als Open VLD-schepenen bij ministers Homans, Weyts, Gatz en Tommelein, zetten we nu een eerste stap. We gaan met deze extra middelen nog harder werken aan sterk beleid, afgestemd op de Vilvoordenaar." dixit OCMW-voorzitter Jan Anciaux.

"We willen vooral inzetten op het nog beter bereiken van onze burgers. Dat gaat door onze aangeboden diensten en vele initiatieven nog verder te versterken en beter gekend te maken." zegt schepen voor sport en jeugd, Kevin Vincke.

N-VA Vilvoorde zal blijven hameren op haar "weinig blabla voor de schermen, veel boemboem achter de schermen" manier van werken. Zo krijgen we het meeste voor elkaar.

"Dat mag dan niet even aantrekkelijk/sexy zijn als veel zware verklaringen en wensen in de pers gooien, we plukken er nu wel de vruchten van en gaan onverstoord op die lijn verder. Hard en goed werken voor de Vilvoordenaar is het enige dat telt." zegt voorzitter Luc Verhoeven.

N-VA Vilvoorde zal dan ook niet rusten vooraleer er nog meer financiële steun voor onze stad komt en heeft daarvoor al de volgende afspraken in Brussel vastgelegd. Dat is het minste dat we voor u, de Vilvoordenaar, kunnen, moeten en zullen doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is