Stadsbestuur handhaaft coronamaatregelen amper, N-VA Vilvoorde verwacht beter

Op 27 oktober 2020

N-VA Vilvoorde voelde op de gemeenteraad het stadsbestuur aan de tand rond de coronacijfers. Daaruit bleek dat Bonte, hoewel voorzitter van de politieraad en verantwoordelijk voor het politiekorps, niet wou zeggen hoeveel PV’s er afgelopen maanden werden uitgeschreven voor inbreuken tegen de coronamaatregelen. De cijfers zullen pas bekend worden gemaakt aan de oppositie op de politieraad, terwijl de meerderheid deze wel al kreeg. Ook werd de verwarrende en vaak voorbarige communicatie van de burgemeester op de korrel genomen. ‘Bonte blijkt gedurende deze coronacrisis meer en meer de pyromaan die de brandweer verwijt niet snel genoeg te blussen’, zegt N-VA gemeenteraadslid Dries Verhaeghe.

N-VA Vilvoorde kaartte het dramatische Vilvoordse beleid rond de Coronacrisis al eerder aan en beloofde als grootste oppositiepartij een sterk signaal te geven op de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Dries Verhaeghe (N-VA) was duidelijk: “Een crisis van deze omvang heeft nood aan een duidelijk en doortastend beleid. Helaas blinkt het Vilvoordse stadsbestuur uit in nalatigheid en verwarrende communicatie. Elke dag communiceren over eventuele extra, maar nog niet besliste maatregelen werkt nefast. Als de geldende maatregelen dan nog eens niet gehandhaafd worden, wordt de situatie helemaal dramatisch.”

Dit maakt N-VA Vilvoorde erg bezorgd: “onze Vilvoordse horecazaken, (sport)verenigingen en burgers zijn de dupe van dit falend beleid. Ze betalen cash voor het profileringsbeleid van dit stadsbestuur. Onze Zennestad verdient beter. Bonte moet zijn job doen.”

Opvallend: ook binnen Open VLD, coalitiepartner van Bonte in de Vilvoordse Vivaldicoalitie, kwam kritiek op de lakse aanpak van burgemeester Bonte. Gemeenteraadslid Remy Esquiliche (Open VLD) liet weten wel al over de precieze PV-cijfers te beschikken en spreekt over ‘een haast verwaarloosbaar aantal uitgeschreven pv’s’. De burgemeester weigerde echter de cijfers nu al met de oppositie te delen. “Bonte gaf wel aan dat hij het nu veel belangrijker vindt om te sensibiliseren dan om te handhaven. Sensibiliseren is ook belangrijk, maar het is vijf voor twaalf. De coronamaatregelen moeten nu gehandhaafd worden, sta de politie eindelijk toe om haar werk te doen”, aldus Dries Verhaeghe voorzitter van N-VA Vilvoorde.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is