U bent hier
Jong N-VA koopt agenda voor schepen van mobiliteit Barbara De Bakker
Al meer dan twee jaar jaagt het stadsbestuur zwaar vrachtverkeer door het Vilvoordse centrum. Omdat de bewoners van de Korte- en Werkhuizenstraat hierdoor niet kunnen slapen en een fietser onlangs werd aangereden trokken ze op 19 mei naar de vrederechter. In een reactie hierop zei schepen voor mobiliteit Barbara De Bakker 16 dagen later op 3 juni doodleuk dat ze deze pv van de vrederechter nog niet had kunnen agenderen op het schepencollege. “Onbegrijpelijk”, vindt Jong N-VA Vilvoorde daarom kochten ze een agenda voor De Bakker deze gingen ze dinsdag 8 juni afgeven.
“Schepen De Bakker heeft genoeg tijd om een advocaat in te huren die gaat verdedigen dat zwaar vrachtverkeer door ons centrum rijdt, maar heeft niet genoeg tijd om deze problematiek waarin ook de vrederechter nu ingreep zelfs nog maar op het schepencollege te agenderen. Dit is te gek voor woorden”, vertelt Jeroen Bergers voorzitter van Jong N-VA Vilvoorde. “Hopelijk gebruikt ze deze agenda om haar dagen beter in te delen en eindelijk haar verantwoordelijkheid als schepen voor mobiliteit van onze Zennestad te nemen. Als ze hier geen tijd voor heeft weet ik niet waar ze als schepen voor mobiliteit wel mee bezig is.”
De vrachtwagens rijden via de Werkhuizen- en Kortestraat door naar het hele centrum, maar aangezien deze straten veel te smal zijn voor vrachtwagens en deze in de scherpe bochten blijven vastzitten zorgen ze hier nog eens voor extra problemen. “Het stadsbestuur gaf zelf al aan dat de situatie onhoudbaar is, maar wil pas ten vroegste binnen 2 jaar iets ondernemen. Hopelijk gebeuren er in die periode geen ergere ongevallen. Er zijn nochtans verschillende simpele oplossingen voor het probleem. Als er betonblokken worde geïnstalleerd aan het begin van de Werkhuizenstraat waar vrachtwagens niet voorbij kunnen, maar personenwagens wel kunnen de vrachtwagens ons centrum niet meer bereiken” gaat Bergers verder. Daarnaast stelde gemeenteraadslid John Roobaert ook al voor om bijvoorbeeld de rijrichting in de laatste 200 meter van de Marius Duchéstraat om te draaien of ANPR-camera’s te installeren die de vrachtwagens beboeten. De vrederechter voegde daaraan toe dat er ook paaltjes kunnen worden geïnstalleerd in de Werkhuizenstraat.
Eerder gaven de bewoners ook al een petitie met meer dan 400 handtekeningen af aan het stadsbestuur en gemeenteraadslid John Roobaert interpelleerde er ook al verschillende keren over op de gemeenteraad. Helaas was schepen de Bakker niet op haar kantoor dinsdag 8 juni. De jongeren lieten daarom de agenda achter aan de receptie.